Zpět na recepty Zpět na polévky |
Knedlo, zelo, něco.... Vegetarian.cz vyhlašuje soutěž o nejlepší název na vegetariánskou variantu klasického konvečního jídla KNEDLO, ZELO, V.... Vaše názvy na třetí chybějící slovo, či jak a z čeho připravujete toto "klasické vegetariánské jídlo" " zasílejte na adresu knedlozeloneco@vegetarian.cz Vítězný příspěvek bude odměněn. Celozrnné knedle 1 hrnek celozrnné mouky (250 ml) 1 hrnek hrubé mouky 1 kostky kvasnic sůl, 1 prášku do pečiva Smícháme mouku, sůl, kypřící prášek a zaděláme kvasnicemi, které necháme vzejít v 1 hrnku vody s troškou vody. Důkladně prohněteme, můžeme přidat ještě trochu vody. Těsto necháme vykynout. Z těsta uděláme 2-3 knedle, které vypracujeme na válu. Po opětném nakynutí je vaříme v osolené vodě 5-7 minut na každé straně a po vyjmutí z vody je propícháme špejlí. Zelí 1 sáček kysaného zelí 1cibule sůl, cukr, olej , hladká mouka Nadrobno nakrájenou cibuli osmahneme krátce na oleji, přidáme cukr a necháme jej krátce zkaramelizovat. Pak nasypeme zelí a podlijeme vodou, osolíme. Vaříme 10-15 minut. Nakonec zahustíme zásmažkou a dochutíme podle potřeby. Sojové plátky 1 sáček sojových plátků 1 lžíce sojové omáčky 1 kostky zeleninového vývaru 1 mletého pepře sůl, 1 lžíce oleje 1 bobkový list Sojové plátky namočíme do vody, do které přidáme všechny přísady a necháme je nabobtnat asi 2 hodiny, potom je vaříme, aby se voda téměř vyvařila. Vychladnuté plátky poprášíme hladkou moukou a osmažíme na oleji. |